Wellness, kegytemplom és a Tenkes kapitánya

Tizenharmadik századi legendás vár, huszonegyedik századi élményfürdő és egy misztikus, dombra épült zarándokhely – Siklós megér egy misét. Színes házaival, békebeli cukrászdájával, gazdára váró, rózsaszín palotával, zenélő szökőkútjával, török emlékeivel, kivilágított templomaival igazi mediterrán gyöngyszem.

A vár

Emlékeznek a Zenthe Ferenc által megformált Eke Mátéra és kuruc csapatára, akik furfangos-vicces akcióikkal végül visszafoglalták a labancoktól a siklósi várat? Ma már se kuruc, se labanc, a tizenharmadik századi vár azonban kifogástalan állapotban áll, nemrég felújították. És vár – a látogatókra. Vannak benne izgalmas kiállítások, szórakoztató programok, komoly- és könnyűzenei koncertek, nyári színházi estek, hőspróbák.

Bővebb információ:
www.siklosivar.hu

var4 var3 var2 var1

Thermal Spa Siklós

A vár tövében vadonatúj élményfürdő nyílt, kül- és beltéri, gyermek-, felnőtt-, úszó- és termálmedencékkel, óriáscsúszdákkal, pezsgőággyal, talp- és derékmasszázzsal, sodrófolyosóval. A medencék körül színes bástyák, belsejükben meglepetésélmények várják a fürdőzőket. Szaunák, aroma- és gőzkabin, sószoba és egyéb szolgáltatások.

Bővebb információ:
www.siklosfurdo.hu

spa1 spa2 spa3  spa5spa4

Máriagyűdi kegytemplom

Belső megnyugvás tölt el bárkit, aki a Tenkes-hegy oldalában magasodó, kéttornyú bazilika előtti lépcsőkön hazánk egyik legjelentősebb zarándokhelyéhez felkapaszkodik. Miért válik itt az egyszerű turistából is zarándok, legalább egy röpke időre? Talán mert megnyugvásra, elcsendesedésre, lelki feltöltődésre a huszonegyedik század zűrzavaros zakatolása közepette mindenkinek szüksége van. Ám e zarándokhely valódi titkát nem érdemes értelemmel kutatni. Legyen elég átélni, a többi maradjon Máriagyűd örök, megfoghatatlan, csodás rejtélye.

Bővebb információ:
www.mariagyud.hu

mariagyud1 mariagyud2