Étkezés

Szeretne jókat enni anélkül, hogy főzőcskézne? Kedveli a házias ízeket? Ehhez sem kell kimozdulni a Varázsfészekből. Reggelit házias finomságokból álló hűtőbekészítés formájában tudunk biztosítani: házi tehén- vagy kecsketej, házi túró, körözött és sajt, stifulder (jellegzetes sváb szalámi), pástétomok, helyi lekvárok, mézek és kapirgálós tyúkok tojása, házi kifli és kuglóf képezi többek között a kínálatot. Igény szerint a ház főzőasszonya meleg vacsorát is készít a vendégeknek. Az ételeket beadja a Varázsfészekbe vagy igény esetén felszolgálja az udvaron álló GasztroHázban.

A Varázsfészek udvarán álló GasztroHáz több mint száz éve épült, egykor nyári konyhaként szolgálta eredeti tulajdonosait, a sváb nagyparaszti családot. Berendezésében számos régi tárgy köszön vissza, melyek felújításakor a cél a mai ízlésnek megfelelő, könnyed, provence-i hangulatú étkezőhely kialakítása volt, melyben tükröződik mindaz, amit magunk közt csak úgy emlegetünk, hogy „a vidéki élet bája”.

FONTOS: Az étkezési igényt a szállás foglalásakor jelezni kell. Ezt követően eljuttatjuk a vendégek részére a részletes ételsorokat, melyekből a kívánt összeállítást még érkezés előtt kérjük kiválasztani. Egy vacsorára egyféle ételsor megrendelésére van lehetőség. Minderre azért van szükség, mert a GasztroHáz nem állandó nyitva tartással működő étterem, hanem a szálláshelyhez kapcsolódó étkezési lehetőség. Az ételek azonban sok évtizedes háziasszonyi tapasztalattal, kiváló helyi alapanyagokból és – ami a legfontosabb – szívvel-lélekkel készülnek. Akárcsak a régi nagymamák békebeli konyháiban.