Aranymosás és egyéb programok a Dunán

A Varázsfészektől 13 kilométerre hömpölygő folyam festői holtágaival, háborítatlan szigeteivel, védett ártéri élővilágával itt mutatja magyarországi szakaszának legdélebbi és egyik legvadregényesebb arcát. A tíz fő befogadóképességű Ficánka kishajóval felfedezhetik egyedülálló természeti kincsünk számos oldalát.

egyeb1 egyeb2 egyeb3

Aranymosó program

A Duna homokja több tonna aranyat rejt, csak ki kell bányászni. A hajókirándulás során nem csak bemutatják az aranymosás technikáját, az aranymosók évszázadokon keresztül végzett mesterségét, de mindenki ki is próbálhatja szerencséjét, sőt, a Dunából mosott értékes aranyat haza is viheti.
A program időtartama hajózással együtt 3 óra.

Jegyárak:
Felnőtt: 3.000 Ft /fő
Gyermek (6-14 év) 1.800 Ft/fő
Minimális díj csoportonként: 18.000 Ft

Bővebb információ: www.dunasafari.hu
aranymoso1 aranymoso2

Rétisas expedíció

A Duna déli szakasza Magyarország leggazdagabb rétisas populációjának ad otthont. A hajókirándulás során megismerkedhetnek a rétisasok titokzatos életével, élőhelyével. Az akár két méteres szárnyfesztávolságú rétisasokat a 3 órás program alatt egy kis szerencsével többször is megfigyelhetik.
A program időtartama hajózással együtt 3 óra.

Jegyárak:
Felnőtt: 3.000 Ft /fő
Gyermek (6-14 év) 1.800 Ft/fő
Minimális díj csoportonként: 18.000 Ft

Bővebb információ: www.dunasafari.hu
retisas1retisas2

Egész napos kirándulás

A hajókirándulás során elhajóznak egészen a magyar-horvát határig, majd kikötnek egy varázslatos homokszigeten, a háborítatlan természet kellős közepén. A fürdőzés, horgászat és pihenés mellett kipróbálhatják az aranymosás ősidők óta végzett izgalmas mesterségét. Eközben biztosan megéheznek, ezért uszadék fán főznek egy finom dunai halászlevet vagy kívánság szerint más ételt.
Hogy az utasok ne maradjanak szomjan sem, egész napra korlátlan mennyiségben borról és ásványvízről gondoskodnak a szervezők.

Jegyárak:
Egész napos hajókirándulás aranymosással, bográcsos főzéssel:
Felnőtt: 8.000 Ft/fő
Gyermek (6-14 év) 1.800 Ft/fő
Az ár teljes ellátást tartalmaz: hidegtál reggelire, bogrács étel ebédre (halászlé, halpaprikás vagy kívánság szerinti bogrács étel) korlátlan bor- és ásványvízfogyasztás.

Bővebb információ: www.dunasafari.hu

egesznapos1 egesznapos2

Szabadság-sziget kerülés

Az 1982-ben épült kőgát elbontásával és a mellékág kitisztításával 2013-ban körbehajózhatóvá vált a Mohács fölött található Szabadság-sziget. Az egyórás hajókirándulás során az újonnan létesített vízi tanösvény mentén hajózhatnak, majd érintik a Csele-patak torkolatát is.

Jegyárak:
Felnőtt: 1.900 Ft /fő
Gyermek (6-14 év) 1.500 Ft/fő
Minimális díj csoportonként: 11.400 Ft

Bővebb információ: www.dunasafari.hu
szabadsagsziget

A tutajkirándulások megrendelhetők és részletesebb információ kérhető a Ficánka kishajót működtető Dunatúra Kft honlapján:
www.dunasafari.hu

A fotók forrásai:
www.dunasafari.hu, madarlesok.lapunk.hu, vimeo.com