Rétes készítés

Rétes – e szó hallatán a legtöbb embernek összefut a szájában a nyál. S e hagyományos magyar ünnepi édességnek minden bizonnyal a baranyai aprófalvak régi háziasszonyai a legkiválóbb mesterei. Kétszáz évvel ezelőtt még párizsi Ritz Hotelből is Magyarországra küldték a cukrászokat, hogy kilessék a „Rétes Hongrois” nevű, furfangos, nyúlós tészta készítésének csínját-bínját. A Varázsfészek vendégeinek nem kell ennyit utazni, az udvarban álló, provence-i hangulatú GasztroHázban minden érdeklődő megtanulhat rétest sütni. Sőt, a munka végeztével le is tesztelhetik, hogy mennyire sikerült a fortélyokat elsajátítani – vagyis az elkészült réteseket meg is ehetik. S hogy jó helyen tanulnak rétest készíteni, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Majson, a Varázsfészek falujában rendszeresen szerveznek országos réteskészítő versenyeket, s a faluban készül a hipermarketekben kapható Mosolygós Rétes. A Varázsfészek Gasztro-Házában egy igazi nagymester, Kincses Imréné Anni néni várja, hogy megoszthassa a résztvevőkkel sok évtizedes tapasztalatait.

A program időtartama kb. 3 óra
Ára: 10.000 Ft
Az ár magában foglalja az alapanyagokat, a bemutatást-oktatást és két tepsi kész rétest háromféle töltelékkel. Lehetőség van igény szerint nagyobb mennyiség rendelésére is. Minden további tepsi ára +3.000Ft.

FONTOS: A programigényt a szállás foglalásakor jelezni kell.