Étkezés

Szeretne jókat enni anélkül, hogy főzőcskézne? Kedveli a házias ízeket? Ehhez sem kell kimozdulnia a Varázsfészekből. Az udvaron álló GasztroHázban a Varázsfészek főzőasszonya terített asztallal várja a vendégeket, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról. A vidéki ízeket nem csak a frissen fejt tehén- vagy kecsketej, házi túró és sajt, helyi lekvárok, mézek, kapirgálós tyúkok tojása, hajnalban sütött kifli, jellegzetes sváb és felvidéki ételek – mint savanyú bableves, káposztásgombóc vagy a legendás „héviknédli” – teszik teljessé, de maga a hely is különleges, ahol mindezt elfogyaszthatja. A Varázsfészek udvarán álló GasztroHáz több mint száz éve épült, egykor nyári konyhaként szolgálta eredeti tulajdonosait, a sváb nagyparaszti családot. Berendezésében számos régi tárgy köszön vissza, melyek felújításakor a cél a mai ízlésnek megfelelő, könnyed, provence-i hangulatú étkezőhely kialakítása volt, melyben tükröződik mindaz, amit magunk közt csak úgy emlegetünk, hogy „a vidéki élet bája”.

FONTOS: A vendégeknek lehetőségük van bármelyik főétkezés megrendelésére, de az étkezési igényt a szállás foglalásakor jelezni kell. Ezt követően eljuttatjuk a vendégek részére a részletes ételsorokat, melyekből a kívánt összeállítást még érkezés előtt kérjük kiválasztani. Egy főétkezésre csak egyféle ételsor megrendelésére van lehetőség. Minderre azért van szükség, mert a GasztroHáz nem állandó nyitva tartással működő étterem, hanem a szálláshelyhez kapcsolódó étkezési lehetőség. Az ételek azonban sok évtizedes háziasszonyi tapasztalattal, kiváló helyi alapanyagokból és – ami a legfontosabb – szívvel-lélekkel készülnek. Akárcsak a régi nagymamák békebeli konyháiban.